Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Modelka na útěku 4: Japonsko★

Konnichiwa! Po Francii zamíříme v tomto díle na opačný konec světa, do Japonska. A schválně, jaké asociace se vám vybaví ve spojitosti s Japonskem jako první? Suši? Hora Fudži? Pokémon? Šinkanzen? A co něco koňského? Pokud ne, nezoufejte. Zaručuji, že po přečtení následujících řádků si Japonsko s koňmi budete spojovat i vy. 

Když jsem v minulých dílech psala, kolik času jsem strávila ve Francii, nedalo mi to a musela jsem si spočítat, kolik času jsem strávila v Japonsku. Číslu na kalkulačce jsem zprvu nevěřila. Opravdu jsem strávila v Japonsku přes rok svého života? Ano. Proto se cítím být povinna přinést takovou malou japonskou osvětu i mezi milovníky koní. 

Do Japonska jsem jako modelka zavítala celkem šestkrát. Měla jsem štěstí, focení jsem bookovala po celé zemi, dostala jsem se tak do Kjóta, Sappora, Nagasaki, Nagana, Osaky a na plno dalších úžasných míst. A vždy jsem měla potřebu si svůj pobyt zpestřit v přítomnosti koní. V Japonsku na koně člověk nenarazí jen tak snadno, jako je tomu v Čechách nebo třeba v Holandsku, kde jsou pěkné jezdecké stáje doslova na každém kroku. Jízda na koni je v Japonsku výsadou jen těch nejbohatších lidí. I přesto se jedna rozkošná stáj nachází přímo pod mrakodrapy tokijské čtvrti Šindžuku a sledování dostihů je zde populární kratochvílí.

Mé milované Japonsko

Zde začíná obsah, který je odemčený pouze předplatitelům.

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vydavatelem časopisu Koně&Lidé a provozovatelem webu www.konealide.cz je společnost Etira s.r.o.