Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Modelka na útěku 18: Švýcarsko 2. část – Svatý Mořic★

Švýcarsko, země pro život. Země zasněžených hor a precizního hodinářství, která se stala po dobu několika let mým domovem. Málokteré místo na světě spojuje tak harmonicky krásu divoké přírody s historickým šarmem alpských měst jako právě tento horský ráj. 

Prvními zastávkami našeho ledovcového expresu se v minulém díle staly Einsiedeln a Curych. Další zastávkou trasy napříč bývalými helvétskými kraji se stane Svatý Mořic, konečná stanice původního vlaku Glacier Express

Jedním z nejneuvěřitelnějších faktů o Švýcarsku je, že švýcarské Alpy pokrývají přibližně 58% rozlohy území. I přesto je to země různorodá. V severní části Alp, stejně jako v bernském Oberlandu, je krajina velmi zelená a živá, zatímco na jihu v kantonu Ticino panuje téměř subtropické klima.

St. Moritz – Svatý Mořic

Svatý Mořic je jako perla zasazená v náhrdelníku vysokohorského Engadinského údolí, které leží v srdci největšího švýcarského kantonu Graubünden. Mezinárodní akce a kulinářské lahůdky jsou tu normou s bezkonkurenční koncentrací prvotřídních restaurací. Toto nejluxusnější zimní letovisko je v současné době označováno jako Top of the World na poli zimních středisek. Svatý Mořic také nastavuje standard pro ubytování, v němž je vysoká koncentrace prvotřídních hotelů měřených hvězdičkami. Jen na několika místech planety je možné nalézt takový komfort v bezprostředním spojení s přírodou.

Komentáře nejsou povoleny.

Vydavatelem časopisu Koně&Lidé a provozovatelem webu www.konealide.cz je společnost Etira s.r.o.