> Z časopisu > Ochutnávka z prosincového čísla: Výživa koní historicky a dnes

Ochutnávka z prosincového čísla: Výživa koní historicky a dnes

Nedávno jsem se díky zpřístupněným digitalizovaným knihám archivu Národní knihovny z let kolem začátku 20. století dostala k informacím o krmných dávkách tehdejších pracovních koní. Chovatelé a veterinární lékaři této doby doporučovali krmit několik kilogramů ovsa nebo ječmene denně.

Naopak zavrhovali pastvu, která „působí ocháblosť při koních, jež pracují“. V roce 1949 pak byly vydány první Požadavky pro výživu koní…

(více v prosincovém čísle časopisu Koně a lidé – vychází 25. 11. 2021)

Mohlo by Vás zajímat

Ochutnávka z dubnového čísla: Bubáci, důvěra a zkušenosti

Bubáci u koní jsou složité téma. V ideálním světě vidíme koně neohroženě a sebevědomě procházet …